Billede: Pixabay

Hvor Lang Video På Facebook?

Videoer er det helt store inden for sociale medier. Dette gælder både på Facebook, Instagram, Youtube og meget andet. Det nyeste skud på stammen er TikTok, der udelukkende består af videoer. Det kan altså noget, og vi elsker videoer. 

Men hvis man nu skal ligge en video på Facebook, eksempelvis i forbindelse med noget markedsføring eller promovering af en eller anden art, hvor lang skal den så egentlig være? De fleste er klar over, at det langt fra er alle, der orker at se en 30 min lang video på Facebook.

Men skal den så kun være 10 sekunder, eller hvordan? Det er svært at vide, hvor det famøse “sweet-spot” ligger. 

Undersøgelser viser, at man bør holde sine videoer på under 2 minutter. Så snart man går over 2 minutter i længden, så falder videoens engagement. I øvrigt viser en anden undersøgelse, at 85% af seerne ikke har lyd på deres video. Derfor er det super vigtigt, at du har undertekster på din video, ellers sætter du dig selv op for fiasko.

Du bør samtidig være opmærksom på, at du rent faktisk godt kan lave længere videoer. Så længe det er super relevant for din målgruppe, så vil de stadig se det.

Tak til Classic Room, der har støttet artiklen økonomisk. Hos Classic Room finder du et flot udvalg af plakater fra Brainchild.

Skrevet Af: Jonas Klavsen

Passioneret videonørd, med en drøm om en karriere der er relevant for video og online.

komgodtigangmedvideo.dk