Billede: Canva

De Bedste Softwares Til Videoredigering

En stor del af at lave gode, flotte og fede videoer er at kunne redigere dine videoer. Der findes rigtig mange programmer og softwares, der kan netop det. Nogle er billige, andre enormt dyre. Nogle er komplicerede og uoverskuelige, andre nemme og brugervenlige.

I denne artikel vil vi gennemgå 6 forskellige programmer, der dækker forskellige behov og ønsker inden for videoredigering.

Lightworks

Lightworks er et gratis program, der er specielt udviklet til dig, der skal klippe en video. Programmet er udviklet af professionelle klippere fra det berømte Hollywood. Programmet er blevet brugt til klipning af meget store og berømte produktioner, eksempelvis filmen “The Wolf of Wall Street” og “Pulp Fiction”.

Blender

Blender er endnu et gratis program, der er specielt velegnet til dig, der har stor fokus på grafikken. Programmet kan også bruges til at redigere 3D animation. Generelt er det bare et vildt fedt program, hvis man gerne vil lave en masse grafiske animationer.

iMovie

iMovie er det perfekte redskab til den glade amatør. Programmet er super brugervenligt, gratis og meget funktionelt. Faktisk er det lidt hårdt sagt, at det kun er for glade amatørere. Det er nemlig også det foretrukne værktøj for mange Youtubere, der lever af deres videoer.

Shortcut

Shortcut er ikke noget, man bør springe ud i som det første. Det er mere programmet til dig, der har relativt godt styr på videoredigering, men gerne vil have et program, der bare kan lidt mere, uden det bliver hverken dyrt eller overkompliceret. ShortCut er i øvrigt helt gratis.

Final Cut Pro X

Final Cut Pro X er endnu et Apple produkt på listen, der på mange måder minder om iMovie. Dog har programmet en del flere videoer og features, der giver dig en del flere muligheder sammenlignet med iMovie. Final Cut Pro X koster knapt 2500 kroner, hvilket er et engangsbeløb.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro er indiskutabelt programmet for dig, der arbejder professionelt med at redigere og lave videoer. Værktøjet har stort set alle de funktioner, du kan drømme om, og så koster det i øvrigt kun 186,25 kroner om måneden.

Tak for støtten
Vi siger stort tak til Wellvita, der har støttet denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet finde kosttilskud, der indeholder balancid.

Skrevet Af: Jonas Klavsen

Passioneret videonørd, med en drøm om en karriere der er relevant for video og online.

komgodtigangmedvideo.dk