Billede: pixabay.com

Hvad Er Video Card?

Når man snakker computer specifikationer er det nemt hurtigt at blive forvirret pga de mange tekniske termer og navne for de utallige dele der findes i computere.

Hvad er Video Card? Et video card bliver typisk også omtalt som et grafikkort eller skærmkort. Denne teknologi sikrer en enheds(typisk en computer) funktion til at omdanne data til konkrete billeder på et display. Indenfor især gaming er et effektivt grafikkort nødvendigt for at få den optimale oplevelse.

Læs mere om hvilke andre begreber som også bliver brugt om de omtalte video kort nedenfor i dette indlæg.

Er video card det samme som grafikkort?

Et video card, eller video kort bliver også omtalt som grafikkort eller skærmkort.

Helt simpelt er funktionen i et grafikkort at genere stabile og kvalitets billeder til diverse displays som er koblet til en computer.

Video card er altså det led mellem hvad computeren genererer, og til det punkt det bliver vist på skærmen.

Der findes computere som ikke bruger konkrete video kort, men disse computere har vanskeligheder når det gælder mere avancerede data som video, computerspil eller grafiske programmer.

Derfor er det altid bedst at bruge et videokort for at sikre at de billeder du ser på din skærm er optimale og uden fejl eller mangler.

Til især gaming er et videokort stort set påkrævet, da meget få spil kan køre optimalt uden.

En vigtig regel når det gælder opgradering af video/grafikkort er at ikke alle bundkort fungerer sammen med alle typer af grafikkort.

Inden du anskaffer dig et nyt grafikkort, er det vigtigt at vide om de resterende komponenter i din computer kan håndtere grafikkortet.

Det kan ofte være nødvendigt at opgradere både sit bundkort, men også sin power supply når du skifter til et mere kraftigt grafikkort.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til oprettelsen af dette indlæg. Hos avXperten finder du en lang række produkter inden for elektronik som fx de smarte displayport to hdmi kabler som sikrer effektive og hurtige forbindelser til dit computer setup.

Skrevet Af: Jonas Klavsen

Passioneret videonørd, med en drøm om en karriere der er relevant for video og online.

komgodtigangmedvideo.dk