Billede: Canva.com

Hvor Lang Kan En Video Være På Instagram?

Hvis du vil dele en video på Instagram, kan du både gøre det i din historie eller på dit Feed. Der er forskellige længder på, hvor lang tid videoen kan varer i. Der er også andre muligheder såsom at sende live video.

Hvor lang kan en video være på instagram? En video på dit instagram feed kan være mellem 3 sekunder og 1 minut lang. Har du en video der er længere, kan du prøve at lave en carousel post, hvor du deler din video op, så du kan få det hele med. Det samme gør sig gældende på din historie, hvor en video kun kan vare op til 15 sekunder pr. Kort.

Der kommer hele tiden nye opdateringer for, hvad man kan og ikke kan på Instagram. Generelt har dette sociale medie lagt vægt på kvalitet fremfor kvantitet, og derfor har der været lidt flere krav og restriktioner i forhold til indholdet sammenlignet med eksempelvis Facebook.

Da Instagram er blevet utrolig populært og et af de største sociale medier i verden, bruger folk generelt også mere tid der, efterhånden. Man kan blandt andet sende live videoer, hvor man kan sende op til 60 minutter / 1 time.

Instagram er lavet med fokus på smartphones, og det er derfor altid at foretrække at uploade billeder og videoer fra en App fra telefonen. Det er muligt at uploade billeder og videoer fra sin computer, men det er klart lavet mere brugervenligt fra mobiltelefonen, og det er dette vi vil anbefale, hvis du overvejer at bruge Instagram til at komme i gang med video eller billeder.

Video specifikationer

Der er forskellige krav til, hvilke specifikationer din video kan have, alt efter om den bliver postet på dit feed eller i din historie. Dette ændre sig også fra tid til anden, men der er klart nogle formater, som er at foretrække, hvis du skal uploade en video på Instagram.

De to anbefalede er .MP4 eller MOV-filer. Du kan læse meget mere om, hvad et videoformat er på denne artikel: Hvad er et videoformat?

Youtube er stadig det bedste og nemmeste medie at dele videoer på, men som videonørd kan man desværre ikke blive ved med ignorere Instagram, som har taget verden med storm. Jeg håber, at du komer godt i gang med video på diverse medier, og jeg vil forsat arbejde på at rådgive i at komme i gang med videodeling online. Tak fordi du læste med……

Og tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort kreationen af dette indlæg til en virkelighed. Perlen Odense er en smykkeshop, hvor man kan finde de største smykke brands. Find blandt andet Christina smykker fra Christina Jewelry & Watches.

Find mere information på deres hjemmeside, Instagram- eller YouTube kanal.

Skrevet Af: Jonas Klavsen

Passioneret videonørd, med en drøm om en karriere der er relevant for video og online.

komgodtigangmedvideo.dk